上一页首页12345678910下一页
返回列表 发新帖 回复
‹ 上一主题|下一主题 go 回复: 1000 | 浏览: 95453 |倒序浏览 | 字体: tT
手机看此贴
  • 微信扫一扫 手机看此贴
  • 好内容 随时分享到朋友圈

点解我一直都揾唔到适合嘅女仔结婚?

经验值
回复 fcukyou 的帖子

你系咪阴谋论?第一,我系求解释唔系求介绍。
第二,嗰两个唔系我以前女朋友,一个系表妹,一个系就快结婚嘅师妹。我平时唔自拍,所以摞得出手嘅相唔多

经验值
回复 lancywong_008 的帖子

正常父母都系咁问喇。如果咁都唔钟意,你去到边都有婆媳关系存在

lancywong_008  尼D唔系你自己同你妈讲左了咩? 仲要问架? 讲明你都无同妈妈讲过咯。而且一识就带番屋企见阿妈,有D唔好咯。  发表于 2014-7-2 14:00

经验值

岩一半唔岩一半。我因为思想比较成熟,所以同其他思想冇咁成熟D女仔好难交流到

fcukyou  成唔成熟,唔系你自己封的,系要人地话的!就好似钟南山冇自封过系呼吸科专家,都系人地评价话佢系专家的喈!  发表于 2014-7-4 10:36
lancywong_008  好似你话唔买楼唔买车就知道唔成熟啦。 唔系你唔想买,只系能力唔够者。 咪好似无屋既人,话楼价跌甘咯。  发表于 2014-7-2 14:01

经验值
回复 Nicole尐BabY 的帖子

根本唔存在婆媳关系。只能够讲你可能见识问题同埋你圈子问题

扁嘴巴的鸭鸭  呵呵,当然唔存在婆媳关系问题了啦,因为楼主连个女朋友都没,何来有经验如此有信心话完全没问题呢?  发表于 2014-7-21 09:14
冰安爸爸  你现在没结婚,有无婆媳矛盾都是你自己再说,婚后来说这个话题才有说服力  发表于 2014-7-3 10:25

经验值
回复 womenzheyijia 的帖子

嗯嗯,只能够继续等喇

经验值

女仔最愚蠢就系问哩D愚蠢问题。同埋问爱唔爱我。

lancywong_008  唔系蠢,而系专灯睇下你有几醒,蠢既女仔系唔会问,叻既先问者。  发表于 2014-7-2 14:01

经验值

多谢你教路,我依家嘅问题唔系相处问题。相处之间嘅问题系睇双方。都有女仔系我屋企住足成年,我都经常佢佢屋企住,大家都好开心好和谐。可惜佢最后唔顾佢屋企人嘅反对同我嘅反对沉迷唱K,夜骑啫,如果唔系都结婚。

掌中雪  婆媳关系恶化多数发生在生崽之后。  发表于 2014-7-3 20:21
hzmysl  就系因为甘样分手啊?甘只能讲你们都不够爱对方咯。  发表于 2014-7-3 12:00
lancywong_008  甘后生,肯定要玩架啦,你要既女仔应该系姐姐咯……玩够了,心唔散啦,想结婚啦。  发表于 2014-7-2 13:10

经验值

以偏概全,我识得几个90后嘅都好独立,好识惗。

lancywong_008  你既独立意思系咩先,稳钱自己洗? 定系可以买车,买楼,照在家庭。  发表于 2014-7-2 13:12
Lancy

大 本

经验值
BB生日

多谢你教路,我依家嘅问题唔系相处问题。相处之间嘅问题系睇双方。都有女仔系 ...

甘后生,肯定要玩架啦,你要既女仔应该系姐姐咯……玩够了,心唔散啦,想结婚啦。
Lancy

大 本

经验值
BB生日

以偏概全,我识得几个90后嘅都好独立,好识惗。

你既独立意思系咩先,稳钱自己洗? 定系可以买车,买楼,照在家庭。

经验值
回复 大牛龟 的帖子

系女人复杂化啫。我都唔想再讨论婆媳关系

经验值
BB生日
回复 TK_Sweeky琦 的帖子

太过自信,不是一件好事。我承认,我妈,嫂,表嫂,舅母,前姑奶,同学,朋友,,全部都有婆媳问题。差别在于,忍同唔忍。
好心你啦,没结婚,就唔好系度同我地哩d过来人拗啦。你老婆谂咩,你控制到咩?睇嚟,你需要嘅,系傀儡,唔系共度一生嘅人。开始有d明白,点解你揾唔到了。

lqfsx  我也明白了,按他这思想,可能到30还是会单身的,不信,过几年后再来发贴  发表于 2014-7-3 15:20
冰安爸爸  我也明白了  发表于 2014-7-3 10:26

经验值
回复 绿茶蛋糕272 的帖子

我就系嗰0.000000001认为我妈好一般嗰个咯。太多以偏概全嘅人

经验值
=========================================
唔想同大家执着系婆媳关系嘅问题上,你身边D人遇到,唔等于其他人都系咁。你又未嚟过我屋企,我又点肯定我系你真有其事呢?对你各位遇到婆媳关系我只能够讲你地唔好彩,或者自己处理问题嘅方式方法有问题。唔好再以偏概全,张冠李戴,枉自推测。

qiqi80  过于自信,特别固执,主观主义  发表于 2014-7-3 21:35
CC的白桦林  受唔到人地罗你妈妈黎讲婆媳关系既事情?睇黎你好孝顺, 你可以同大家讲下平时点样孝顺你妈妈,比我哋了解下  发表于 2014-7-3 17:21
lancywong_008  终于明白你点解稳唔到老婆,过于自信,特别固执,唔太听人意见,女仔是很怕尼种人的,简单D主观。  发表于 2014-7-2 13:49

经验值
一句讲晒:你要求高啰。既要睇身高样貌,又要睇身家学历,既然想佢入得厨房出得厅堂,又想佢时事国际、潮人潮语面面俱到……
Lancy

大 本

经验值
BB生日

=========================================
唔想同大家执着系婆媳关系嘅问题上,你身边D人遇到,唔等于其 ...

终于明白你点解稳唔到老婆,过于自信,特别固执,唔太听人意见,女仔是很怕尼种人的,简单D主观。

pollyying  +11111  发表于 2014-7-3 22:53
草虫虫  +1  发表于 2014-7-3 15:08
sammychung  +10086  发表于 2014-7-3 14:19
kenrourou  +1  发表于 2014-7-3 12:57
MLEE1234  +1  发表于 2014-7-3 11:57
Lancy

大 本

经验值
BB生日

正常父母都系咁问喇。如果咁都唔钟意,你去到边都有婆媳关系存在

尼D唔系你自己同你妈讲左了咩? 仲要问架? 讲明你都无同妈妈讲过咯。而且一识就带番屋企见阿妈,有D唔好咯。
Lancy

大 本

经验值
BB生日

岩一半唔岩一半。我因为思想比较成熟,所以同其他思想冇咁成熟D女仔好难交流到 ...

好似你话唔买楼唔买车就知道唔成熟啦。 唔系你唔想买,只系能力唔够者。 咪好似无屋既人,话楼价跌甘咯。
Lancy

大 本

经验值
BB生日

女仔最愚蠢就系问哩D愚蠢问题。同埋问爱唔爱我。

唔系蠢,而系专灯睇下你有几醒,蠢既女仔系唔会问,叻既先问者。

好姑娘找的是人,不是家当。你这样的看条件还可以,但深交就很难,你受家族束缚太深。
该信息来自[广妈Android客户端]
‹ 上一主题|下一主题
点解我一直都揾唔到适合嘅女仔结婚?
快速回复
上一页首页12345678910下一页
返回列表 发新帖 回复

回帖后跳转到最后一页

广东省通信管理局互联网清理整顿 增值电信业务经营许可证:粤B2-20220217粤ICP备09174648号粤网安备案号:4406043011754公安机关备案号:44010602000095 Copyright 2004-2024 盛成科技 All Right Reserved版权所有    版权保护投诉指引

互联网药品信息服务资格证书 电子营业执照 网络文化经营许可证粤网文[2016]7051-1702号

违法和不良信息/涉未成年人有害信息举报电话:020-85505893/18122325185 举报邮箱:kf@mama.cn 涉未成年人有害信息举报专区 中国互联网不良信息举报中心
网络内容从业人员违法违规行为举报:kf@mama.cn 开发者:广州盛成妈妈网络科技股份有限公司 应用版本:11.12.0 应用涉及权限APP隐私协议

回顶部