上一页首页12345678910下一页
返回列表 发新帖 回复
‹ 上一主题|下一主题 go 回复: 1000 | 浏览: 94043 |倒序浏览 | 字体: tT
手机看此贴
  • 微信扫一扫 手机看此贴
  • 好内容 随时分享到朋友圈

点解我一直都揾唔到适合嘅女仔结婚?

经验值
回复 白雪飞飞2424 的帖子

睇过,不过都系好耐之前发嘅帖喇
Lancy

大 本

经验值
BB生日
回复 TK_Sweeky琦 的帖子

如果未结婚都三点一线既话,会好闷咯。 我未婚果阵,经常同朋友吃晚饭,打麻将,去下唱K,行下街,去下旅游呀。 如果我男朋友系你甘,我会觉得好闷咯,未结婚都甘,结左婚仲惨。
我生左个囡之后就真系三点一线,上班,出差,屋企凑囡, 只有周末先稳地方去,基本上星期六日都带住个囡去街道吃饭,睇电影,玩。 如果我老公唔带我去街的话,我会自己去的,毕竟我都有经济能力,唔洗睇人地面色做人嘛。

讲真,好既女仔,见到好既男,一早就结婚啦,剩余的俾你都会好考虑。

依家先27岁,仲后生,不过我26就结婚啦……哈……

你话稳个女仔唔好加班…… 可能比较难咯,天天陪住你,我都觉得闷,无晒朋友添。

芷琦妈咪  美妈婚前婚后同我D生活好似,连结婚年龄都一样,大家应该都系D中意热闹既人,哈哈!重点系我都唔中意睇人面色做人  发表于 2014-7-3 13:35

经验值
回复 lancywong_008 的帖子

要蒲要玩都系读书嘅时候喇,我24岁就想结婚喇。

lancywong_008  甘你错啦,我读书果阵玩得仲颠,蒲天光。 但如果心系喜欢玩,就算你出黎做野,都系喜欢玩的,我同我老公一样喜欢玩的。  发表于 2014-7-2 09:55
si xin

大 本

经验值
BB生日
需要特登写张贴上来征婚吗?????
Lancy

大 本

经验值
BB生日

要蒲要玩都系读书嘅时候喇,我24岁就想结婚喇。

甘你错啦,我读书果阵玩得仲颠,蒲天光。 但如果心系喜欢玩,就算你出黎做野,都系喜欢玩的,我同我老公一样喜欢玩的。

经验值

都话咗冇婆媳关系,我屋企嘅情况我知道

qiqi80  你主观令人好难接受,起码唔可以好像同样系主观主义的我相处,你同我老公一样,系mama BOY,我一个外来媳妇只能万事忍气吞声,相信你的老婆5会好受  发表于 2014-7-3 21:30
xiuxiu868  过来人说,两人世界好重要。  发表于 2014-7-3 18:22
我是珊呀  这句话超幼稚……  发表于 2014-7-3 17:32
6618i  记住你今天讲嘅话,十年后翻来体体,100%后悔这句,两代女人一齐生活无碰撞唔可能!短期硬忍就有可能  发表于 2014-7-3 16:18
lancywong_008  唔会好似我甘吧?? 奶奶已经不在了,只有家公,但一样同家gg系不好。  发表于 2014-7-2 09:57
Lancy

大 本

经验值
BB生日

都话咗冇婆媳关系,我屋企嘅情况我知道

点解你会甘肯定? 

经验值

5知讲咩好,一年365日,总有几日出街,同学朋友同事聚会吧。

经验值

我唔钟意打麻雀,唔钟意去唱K。得闲都系同女性朋友去行街,睇戏食饭,旅行就冇人好似我咁得闲咯,省内平时出差都去齐晒喇,如果去远d嘅地方可能就冇人陪我癫喇

dogly2011  同女性朋友去逛街,全场亮点。这样的有女人缘的人怎么找不到人。除非你是GAY的。  发表于 2014-7-3 12:19
selinaksr  经常同女性朋友去行街,睇戏吃饭,,,之后都无个得?系咪应该检讨下呢?  发表于 2014-7-3 12:18

经验值
BB生日
我想正常的社交LZ 当然会给啦, 他想找的是一个正当女仔, 然后好好结婚生仔. 不过, 你越是心急, 越是不来, 看开D 反而可能仲快.

经验值

而且我都唔钟意管住对方,只不过唔希望对方玩得太过分啫

经验值
回复 熊猫女 的帖子

乜我有征婚吗?我只不过想知道点解啫。如果我征婚我都会留低联系方式喇

经验值

因为我前几个女朋友都咁讲佢地都好钟意同我妈倾计,我妈都好钟意同佢地倾计

夏日炎又炎  那为什么几个都吹了?  发表于 2014-7-3 22:47
小黄太太  前女友,还未嫁入门,没在一个屋檐下住过,她们的评价不客观,大家未成为亲戚之前系会因为你的关系互相讨好对方的。  发表于 2014-7-3 16:20
YXSWEX  相见好,同住难啊。尤其到以后怀孕坐月时候的,最容易有情绪病。  发表于 2014-7-3 11:20
Lancy

大 本

经验值
BB生日

甘真系无咩娱乐,行街咪跟住后面,有时候女仔喜欢稳女仔行街,大家俾意见。 省内旅游就只系周末去,出国玩先系硬道理。
我有个朋友距就系结婚前,经常同男朋友去玩桌游,结婚后,竟然个老公唔想去了,因为之前系陪住既性质,其实自己根本无兴趣。但距老婆仲系坚持周末去,但距老公就开始有意见,点解成日去玩,个老婆就觉得管住晒啦,叫你去又唔去,甘样大家耐左,结婚一年就离婚了。

si xin

大 本

经验值
BB生日

我怀疑是你把口5识囤女仔
又或许俗D讲,5够口花·········
把口识讲野,面皮够厚噶男仔,一般身边都5会少女性朋友

经验值
回复 womenzheyijia 的帖子

平均一个星期1.5次出街咯
神害世人

初 三

经验值

明明我要求又唔高,又唔系特别样衰,女仔都识得几个,但系一直揾唔到适合做自己老婆嘅人选。今年27岁 ...

我只想提出2点:1、你系咪发错版了?应该发红娘版,点解要发嚟哩度?有何居心?2、你公布条女的相出嚟,你征求过人地的意见未?
Lancy

大 本

经验值
BB生日

甘真系无咩娱乐,行街咪跟住后面,有时候女仔喜欢稳女仔行街,大家俾意见。 省内旅游就只系周末去,出国玩先系硬道理。
我有个朋友距就系结婚前,经常同男朋友去玩桌游,结婚后,竟然个老公唔想去了,因为之前系陪住既性质,其实自己根本无兴趣。但距老婆仲系坚持周末去,但距老公就开始有意见,点解成日去玩,个老婆就觉得管住晒啦,叫你去又唔去,甘样大家耐左,结婚一年就离婚了。
Lancy

大 本

经验值
BB生日

仲有前几个女朋友? 晕, 我老公都系第三个男朋友喳喔,拍拖五年先结婚,再五年先生个囡。我同老公妈系无交流,因为无野倾。
请问你妈通常问你女朋友,系咪问,你住边呀,屋企几多人呀,做边行呀,收入几多呀? 我比较唔中意人地问我尼D。

dogly2011  哈哈,我同呢个楼主是一样的。不过我就是拍了八年才结婚。  发表于 2014-7-3 12:20

经验值

要不要算的甘精准!佩服!想想我老公跟我认识是我同事也是我朋友介绍的。所以你多参加些聚会吧。
‹ 上一主题|下一主题
点解我一直都揾唔到适合嘅女仔结婚?
快速回复
上一页首页12345678910下一页
返回列表 发新帖 回复

回帖后跳转到最后一页

广东省通信管理局互联网清理整顿 增值电信业务经营许可证:粤B2-20220217粤ICP备09174648号粤网安备案号:4406043011754公安机关备案号:44010602000095 Copyright 2004-2024 盛成科技 All Right Reserved版权所有    版权保护投诉指引

互联网药品信息服务资格证书 电子营业执照 网络文化经营许可证粤网文[2016]7051-1702号

违法和不良信息/涉未成年人有害信息举报电话:020-85505893/18122325185 举报邮箱:kf@mama.cn 涉未成年人有害信息举报专区 中国互联网不良信息举报中心
网络内容从业人员违法违规行为举报:kf@mama.cn 开发者:广州盛成妈妈网络科技股份有限公司 应用版本:11.12.0 应用涉及权限APP隐私协议

回顶部