上一页首页161718192021222324下一页
返回列表 发新帖 回复
‹ 上一主题|下一主题 go 回复: 1000 | 浏览: 94713 |倒序浏览 | 字体: tT
手机看此贴
  • 微信扫一扫 手机看此贴
  • 好内容 随时分享到朋友圈

点解我一直都揾唔到适合嘅女仔结婚?

经验值
好多时候是人挑你你挑人的,缘分就过去了

经验值

嚟哩度就揾到?哩度好似揾ONS多吖~

长子谪孙,不生儿子肯定不行。还乡下有房子出租,哪里的房子先。从化也是广州的。

TK_Sweeky琦  女性生儿育女好正常啫。点解讲到好似好出奇咁。  发表于 2014-7-4 21:15

经验值
BB生日
现在物质条件好了,普遍来说大城市的孩子都是身体早熟了,心理却晚熟了。

经验值
BB生日

当然唔系靠想就得啦。要靠自己嘅眼光。
要靠双方沟通能力。
要靠IQ和EQ。

你甘讲,觉得你要求劲高,差D都离婚。告诉你,爱情的热度会随着时间而减退,不离婚的,很多都是靠包容的。是你改变自己去适合别人。

经验值
回复 TK_Sweeky琦 的帖子

呢个米系你最大的问题,和最高的要求咯。

经验值

我随便讲下噶咋,不是话你系啊,因为 宜家好多女仔都惊呢种人。Mama boy 即系虽 ...

即系阿妈龟。

经验值

回复 womenzheyijia 的帖子

我每日都系公司,客户,屋企。三点一线喔。客户全部都系经理级,管理层,全部 ...

好似睇你几有女人缘啵。

经验值

回复 lancywong_008 的帖子

我唔钟意打麻雀,唔钟意去唱K。得闲都系同女性朋友去行街,睇戏食饭,旅行就冇 ...

经常同女性朋友去行街,睇戏吃饭,,,之后都无个得?系咪应该检讨下呢?

经验值
我过来凑凑热闹...

经验值

回复 lancywong_008 的帖子

我唔钟意打麻雀,唔钟意去唱K。得闲都系同女性朋友去行街,睇戏食饭,旅行就冇 ...

同女性朋友去逛街,全场亮点。这样的有女人缘的人怎么找不到人。除非你是GAY的。

TK_Sweeky琦  又唔系,行街有好多靓嘢睇噶。就系唔钟意行人逼嘅地方咯。其实同女朋友行街可以了解佢更多。而且会有好多交流。我觉得系一件好事喔  发表于 2014-7-4 21:17

经验值
楼主好可爱,成个细路仔咁,无车无楼年薪10万同父母一起住,优秀噶女仔唔会选你,唔讲条件好过你噶大把,条件相当噶,系呢个物欲横流噶社会你有咩本事hold得住距?广州仔,条件差噶又睇唔上。依家噶女仔都系对男方经济条件有要求了,楼主要接受呢个社会现实,与其埋怨不如面对啦,至于车同楼,事实上真似好似你讲噶咁可免则免,但有个性噶女仔唔会接受同老爷奶奶住,车了喔,距对于一个优秀女仔噶意义唔单纯系代步工具,而系一个男人噶生活态度同状态。楼主要稳女仔就唔好样样单从自己方面想啦。

经验值
BB生日

这么好的条件怎么可能木有女朋友呢,不明白?

爬完楼你就明白了

dogly2011  即系点样啊?  发表于 2014-7-9 10:04

经验值

仲有前几个女朋友? 晕, 我老公都系第三个男朋友喳喔,拍拖五年先结婚,再五 ...

哈哈,我同呢个楼主是一样的。不过我就是拍了八年才结婚。

经验值
帮你介绍个吧,小弟弟,留了联系方式给我
  该信息来自[广妈Android客户端]

TK_Sweeky琦  好啊,好啊,唔该晒喔  发表于 2014-7-4 21:18

经验值

你想法真天真。好想象!希望你真喺可以解决婆媳关系。祝福你!

我怀疑这个楼主是GAY的。你看他跟异性朋友逛街,很少同性朋友。像我老公同性朋友多如牛毛。 女性朋友就很少。

经验值
BB生日

明明我要求又唔高,又唔系特别样衰,女仔都识得几个,但系一直揾唔到适合做自己老婆嘅人选。今年27岁 ...

你要求高啦~我同学当年和你差不多,后来搞到三十岁终于遇到个相貌平平但是很会操持家务的女仔结婚啦~

TK_Sweeky琦  或者你同学钟意呢。  发表于 2014-7-4 20:53
LadyM(梦)

学 士

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

经验值
好多人都是甘噶了,可能我们不够虚伪,再或者无所谓的缘分,哎

TK_Sweeky琦  精髓!!!  发表于 2014-7-4 20:53

经验值
身边都是工程师,多是相对早婚的,成日出差,刻意稳都可以稳到个结婚,你自己顶得顺就得。我地公司成日同其他单位联谊,好少成功的,缘分就是甘神奇,期待吧。

经验值
年薪10W太少

经验值
此贴居然上了MW首页...

TK_Sweeky琦  唔系吧,咁紧要,怪唔知回复量大咁多。  发表于 2014-7-4 20:54
‹ 上一主题|下一主题
点解我一直都揾唔到适合嘅女仔结婚?
快速回复
上一页首页161718192021222324下一页
返回列表 发新帖 回复

回帖后跳转到最后一页

广东省通信管理局互联网清理整顿 增值电信业务经营许可证:粤B2-20220217粤ICP备09174648号粤网安备案号:4406043011754公安机关备案号:44010602000095 Copyright 2004-2024 盛成科技 All Right Reserved版权所有    版权保护投诉指引

互联网药品信息服务资格证书 电子营业执照 网络文化经营许可证粤网文[2016]7051-1702号

违法和不良信息/涉未成年人有害信息举报电话:020-85505893/18122325185 举报邮箱:kf@mama.cn 涉未成年人有害信息举报专区 中国互联网不良信息举报中心
网络内容从业人员违法违规行为举报:kf@mama.cn 开发者:广州盛成妈妈网络科技股份有限公司 应用版本:11.12.0 应用涉及权限APP隐私协议

回顶部