上一页首页131415161718192021下一页
返回列表 发新帖 回复
‹ 上一主题|下一主题 go 回复: 1000 | 浏览: 94699 |倒序浏览 | 字体: tT
手机看此贴
  • 微信扫一扫 手机看此贴
  • 好内容 随时分享到朋友圈

点解我一直都揾唔到适合嘅女仔结婚?

经验值
BB生日
回复 jinnytan 的帖子

唔结婚拿唔到准生证。。。。。

经验值
BB生日

回复 小女人一个 的帖子

如果为左生仔先结婚,那结婚的意义何在,生仔女哩D野系要讲求缘份,如果为左生仔 ...

嫁楼主这种长子嫡孙本地男孩,有生仔压力的

小女人一个  认同10086*10086。可能上得妈网多,睇完呢张贴,我第一想到的,唔系婆媳关系,而喺LZ日后的老婆万一是难孕不孕的......  发表于 2014-7-3 11:47

经验值
仲话要求唔高,点解我越听越觉得你要求真系高嘞。
“女仔,工作稳定。最好有国家法定假期,尽量唔好加班。识得用粤语交流”
“揾醒目女,识理财,要沟通到”
“不可以要车”
“要同奶奶一起住”
又是D严于待人,宽于待己的,EX张相仲不打马赛克摆上来比人睇,
靓仔,反省下自己喇

冰安爸爸  不也可以买楼  发表于 2014-7-3 11:39

经验值
回复 nelymaiya 的帖子

咪一样大把未婚妈妈,小三果D咪一样甘生

经验值
BB生日

仲话要求唔高,点解我越听越觉得你要求真系高嘞。
“女仔,工作稳定。最好有国家法定假期,尽量唔好加班。 ...

不可以买楼

经验值

jinnytan 发表于 2014-7-3 11:34

如果为左生仔先结婚,那结婚的意义何在,生仔女哩D野系要讲求缘份,如果为左生仔 ...

中国根深蒂固的旧观念什么时候能够改改,哎,,,可悲啊!!

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

经验值
BB生日

我很想讲一句,几乎99.999999999%的男人都会觉得自己的妈妈是很好的一个人,是一个对媳妇很好的婆婆.其他不给 ...

我也希望系甘,我老公和我仔都系你说的这种人

经验值

人地存在婆媳关系唔代表我屋企会存在喔。哩D嘢系睇自己处理问题嘅能力同方法。
而且都系出现婆媳关系先周 ...

LZ你太唔成熟,单凭你呢个回复,我觉得嫁比你唔一定会幸福。十个家庭9成9都有婆媳问题,晒出嚟的都是好严重的,唔晒是懒得去讲。
芝士蛋糕妈~

高 三

经验值
BB生日
我能不能说.....27岁仔,单身,然后跑上来妈网......

这算不算一个问题啊....

我老公17,27,现在30了,也不会自己跑来妈网看看,还说发帖呢....

Nicole尐BabY  楼主话,佢喺随便揾个广州论坛上噶  发表于 2014-7-3 11:44

经验值
BB生日

+100000086  对于家婆来讲,你系距个仔,但媳妇唔系距个女,更甚至系个外人,你换位唸下,你会对一个外人毫 ...

我有儿子,我承认我不会

Nicole尐BabY  我朋友个喺仔,当佢向我抱怨婆媳问题嘅时候,我就会话,你以后做奶奶,你新抱成日咁样话你,你点办。然后我朋友答唔出。  发表于 2014-7-3 11:45
璇来如你,瑀众不彤

高 三

经验值
一个未婚男青年,才27岁,而且条件好的不行,找不到地方吐槽?至于要到妈网来?你懂的

经验值
BB生日
一发不可收拾,楼主已经唔敢上嚟发言了

经验值
回复 plutoone 的帖子

我觉得距系想稳一个完全屋企无经济压力的女仔结婚,看得出这个男人很现实,,,,

冰安爸爸  谁都想找条件好的女仔,无可厚非,但条件好的女仔也想找条件更好的男仔  发表于 2014-7-3 11:47

经验值

jinnytan 发表于 2014-7-3 11:34

我好赞成你呢条既讲法。
but我上条回复,喺针对呢张贴既楼主,唔喺讲你。
Lz喺1楼就已经讲话咩“长子嫡孙、家族压力”,再睇埋佢之后既回复内容,同人哋拗婆媳关系........

所以我就真系绝对认为,以LZ的性格和为人,日后的老婆万一真系不幸的话,离婚是必然会发生的。

冰安爸爸  我和你想法一样,有什么问题,他都不会站老婆那一边的  发表于 2014-7-3 11:50
Nicole尐BabY  楼主话,佢会用IQ同EQ去解决  发表于 2014-7-3 11:48

经验值
BB生日

我能不能说.....27岁仔,单身,然后跑上来妈网......

这算不算一个问题啊....

楼主话,佢喺随便揾个广州论坛上噶

经验值
BB生日
回复 TK_Sweeky琦 的帖子

要求高左D吧!

经验值
BB生日

工程师,年薪10W,又唔赌,又唔毒,又唔蒲。

我见过的,理工科出身的,大都比较闷吧

经验值

需要改善嘅问题,你应该问你最亲近嘅朋友,或你以前嘅女朋友。喺度问,好片面,边个真喺了解你?可以指出你 ...

呢位MM讲得好中肯,希望LZ唔好一味甘去反驳你觉得唔可能嘅嘢。毕竟结过婚经历过的人,经验比你多,希望LZ会认真听取。

经验值
BB生日

我有儿子,我承认我不会

我朋友个喺仔,当佢向我抱怨婆媳问题嘅时候,我就会话,你以后做奶奶,你新抱成日咁样话你,你点办。然后我朋友答唔出。

经验值

yvogin 发表于 2014-7-3 11:42
介绍比你啊?介意年纪大你小小噶女仔么?如果有兴趣,私信我

广东人成日讲的好,“唔做媒,唔担保,日日困的好”,看了这么多人对LZ的回复,你仲做媒人啊
‹ 上一主题|下一主题
点解我一直都揾唔到适合嘅女仔结婚?
快速回复
上一页首页131415161718192021下一页
返回列表 发新帖 回复

回帖后跳转到最后一页

广东省通信管理局互联网清理整顿 增值电信业务经营许可证:粤B2-20220217粤ICP备09174648号粤网安备案号:4406043011754公安机关备案号:44010602000095 Copyright 2004-2024 盛成科技 All Right Reserved版权所有    版权保护投诉指引

互联网药品信息服务资格证书 电子营业执照 网络文化经营许可证粤网文[2016]7051-1702号

违法和不良信息/涉未成年人有害信息举报电话:020-85505893/18122325185 举报邮箱:kf@mama.cn 涉未成年人有害信息举报专区 中国互联网不良信息举报中心
网络内容从业人员违法违规行为举报:kf@mama.cn 开发者:广州盛成妈妈网络科技股份有限公司 应用版本:11.12.0 应用涉及权限APP隐私协议

回顶部