上一页首页789101112131415下一页
返回列表 发新帖 回复
‹ 上一主题|下一主题 go 回复: 1000 | 浏览: 94050 |倒序浏览 | 字体: tT
手机看此贴
  • 微信扫一扫 手机看此贴
  • 好内容 随时分享到朋友圈

点解我一直都揾唔到适合嘅女仔结婚?

经验值
BB生日
才27岁,不着急,缘分未到

经验值
就睇你写自己噶情况都唔差,不过性格果d就真系相处过先知,先五理呢d
野,不过如果比我噶话,关于买楼问题就唔系感讲,除非你屋企有多间,如果要同你屋企人住,就算你系全宇宙最好噶男人,我都五会同你一起,无边个愿意同家婆家公住的!你阿妈性格人品脾气几好又点,因为你系据个仔,但媳妇就五同啦!据话我肯定会对媳妇好好,呢d
好难讲!无话要你即刻买屋,但一定五可以同住!

Zukee  我奶奶超级锡仔了,从结婚开始觉得我抢左佢个仔咁,见到个仔成日痴住我又听我话,对我好冷淡,同住过一排,虽然无乜争拗但互相过得唔自在。  发表于 2014-7-3 14:40

经验值
你稳老婆要有咩要求啊?你乡下系边噶?

TK_Sweeky琦  江门,要求嘛,我自己真系冇定出嚟。差唔多就OK  发表于 2014-7-4 22:36

经验值
BB生日
27不大啊?还年轻啊!我有几个女同学比你大还没结婚呢

经验值
BB生日
回复 TK_Sweeky琦 的帖子

有个靓女,25岁,稳定职业,样子清秀亮丽,你觉得点?

TK_Sweeky琦  唔该晒你热心帮忙。OK可以叫佢加我微信吗?  发表于 2014-7-4 22:37
冰安爸爸  不要害靓女,帮靓女找更好的吧  发表于 2014-7-3 11:33

经验值
BB生日

Nicole尐BabY 发表于 2014-7-1 23:53
需要改善嘅问题,你应该问你最亲近嘅朋友,或你以前嘅女朋友。喺度问,好片面,边个真喺了解你?可以指出你 ...

非常赞同呢个讲法...而且你话有家族压力,又话唔想为结婚而结婚,好矛盾遮!而且我非常唔赞同你对于买屋嘅观念,买得起就系一种好好嘅投资啦,地只会越来越少,屋只会越来越贵,除非买唔起遮...而且你屋企仲有一大班人,以后你老婆嫁入去米要服侍晒你整个家族?结婚后你同你阿妈住,都系你阿妈间屋,对于女方来讲,永远都唔系自己同老公嘅屋,而系婆家,意义就好唔同了。

经验值
慢慢稳啦,呢D野急5黎噶,你先27岁,都5算好急啊,我觉得男人30岁结婚都5迟啊,我系女仔,过几个月就26啦,5会特别强求咯,最紧要稳到岩自己既

经验值
BB生日

性格问题呢?楼主会不会钻牛角尖的性格?

太对了,楼主太固执,钻牛角尖,不够豁达

经验值
回复 TK_Sweeky琦 的帖子

很自信也很聪明,这样的男孩看不上一般的女生。

冰安爸爸  条件好的女生也看不上他  发表于 2014-7-3 10:44

经验值
缘分未到姐~~27唔系好大姐~

经验值
BB生日
回复 冰安爸爸 的帖子

我估计是这样。/

经验值
好奇你咁好仔,之前的女朋友点解都散晒
樱桃

学 士

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

经验值
其实凡事无要求,就是最多要求的,我妹24岁,亦都稳紧好男仔,可惜唔合你要求。

经验值
BB生日
缘份未到姐。。
安安妈妈

大 本

经验值
BB生日
我就系要求女仔,工作稳定。最好有国家法定假期,尽量唔好加班。识得用粤语交流。
就你这个条件都好难找,我身边几个比你条件好的,就是你这些条件都单了好多年
爱丽丝

硕 士

经验值
BB生日
发2个女的相片来有何用意,除非是你的姐妹

经验值
BB生日

看过妈网已婚嘅过来人讲嘅野,其实根本原因在于LZ根本对一些事情就系持绝对性睇法,永远觉得人家讲嘅野系错, ...

一个工作稳定,不加班的女孩子,会讲粤语的女孩子,估计是忍不了楼主这样不买楼买车,大男人主义的男孩

经验值
成篇野都系你觉得,你认为,但系站在女仔立场,你妈人好,但仅限于对朋友亲戚吧,距又无媳妇,你又未有老婆,你又知无问题?唔买楼?可以,唔一起住咯。你觉得而家买楼傻,唔系无楼住,人地嫁比你,唔系嫁比你成屋人,叫你住距屋企你都唔习惯啦。我觉得最大的问题唔系你收入,唔系你工作,唔系你无楼无车,而系你会将你认为你觉得摆系前面咯

经验值
BB生日

看过妈网已婚嘅过来人讲嘅野,其实根本原因在于LZ根本对一些事情就系持绝对性睇法,永远觉得人家讲嘅野系错, ...

达到楼主条件的女孩,完全可以找到更好相处的男孩
‹ 上一主题|下一主题
点解我一直都揾唔到适合嘅女仔结婚?
快速回复
上一页首页789101112131415下一页
返回列表 发新帖 回复

回帖后跳转到最后一页

广东省通信管理局互联网清理整顿 增值电信业务经营许可证:粤B2-20220217粤ICP备09174648号粤网安备案号:4406043011754公安机关备案号:44010602000095 Copyright 2004-2024 盛成科技 All Right Reserved版权所有    版权保护投诉指引

互联网药品信息服务资格证书 电子营业执照 网络文化经营许可证粤网文[2016]7051-1702号

违法和不良信息/涉未成年人有害信息举报电话:020-85505893/18122325185 举报邮箱:kf@mama.cn 涉未成年人有害信息举报专区 中国互联网不良信息举报中心
网络内容从业人员违法违规行为举报:kf@mama.cn 开发者:广州盛成妈妈网络科技股份有限公司 应用版本:11.12.0 应用涉及权限APP隐私协议

回顶部