‹ 上一主题|下一主题 go 回复: 50 | 浏览: 4984 |倒序浏览 | 字体: tT
手机看此贴
  • 微信扫一扫 手机看此贴
  • 好内容 随时分享到朋友圈

【新年】朋友聚会之乐满福

经验值
    • 妈妈网轻聊
      给生活加点料

• 妈妈网孕育
      就是好用

holdImg
    • 广州妈妈网
      广州妈妈网,更懂广州妈妈

广州妈妈网二维码
楼主
发表于 2012-1-16 22:31 |只看该作者 | 最新帖子 | 查看作者所有帖子 | 发短消息 | 加为好友 | 字体大小: tT

依间店~都好多人等位,但冇广记多人~
价钱比起学生黎讲,就好贵~最便都70蚊半只鸭,
两个人,半只都够噶了~重点埋其他野,面筋15,~
生菜15~金针菇15~虽然睇上去价钱好贵但系佢分量系非常足噶
~如果两个女囝建议半边鸭同点个青菜就好~
分量真系好多~ 鸭上黎,要继续炆佢~吾食得住~
炆到佢够淋为止~味道相对甜可能个厨师比较重手
~酱料好足好香,自己注意火候,
有蒜页同马蹄作配料服务员态度反而一般,
d阿姨噶服务就好好~系非常好~
佢会比一份汤汁迩,
吾系成日叫加汤如果价钱可以便d就好了`~

小赵敏  睇落有少少干,係咪后来要放水落去再放金针菇呀?PS:原来楼主係学生?!  发表于 2012-1-17 13:50
sanhun  原来又系个为食猫,唔通楼主系巨蟹座既?  发表于 2012-1-17 00:40

经验值
在德政中路的吧!很好的干逼锅,味道好正!值得一吃!

ms_lose  对啊~但果日食觉得比较甜,可能系师傅落重手了~  发表于 2012-1-17 01:04
梁山魂

高 二

经验值

两个人,半只都够噶了~重点 ...

原来又系个为食猫,唔通楼主系巨蟹座既?

ms_lose  天平~不过都中意食~^_^~  发表于 2012-1-17 01:05

经验值

在德政中路的吧!很好的干逼锅,味道好正!值得一吃!

对啊~但果日食觉得比较甜,可能系师傅落重手了~

经验值

原来又系个为食猫,唔通楼主系巨蟹座既?

天平~不过都中意食~^_^~

sanhun  呵呵,原来我一直以为天枰净系中意艺术多滴呢  发表于 2012-1-17 01:23
梁山魂

高 二

经验值

天平~不过都中意食~^_^~

呵呵,原来我一直以为天枰净系中意艺术多滴呢

ms_lose  艺术就真系麻麻~睇吾明~哈哈哈`~~  发表于 2012-1-17 09:21

经验值
系德政南个边吧,呢间店好旺下,不过味道真系好重下罗。

ms_lose  味道系便甜,要自己加d热水,沟翻淡佢~  发表于 2012-1-17 09:21

经验值

呵呵,原来我一直以为天枰净系中意艺术多滴呢

艺术就真系麻麻~睇吾明~哈哈哈`~~

sanhun  只怕系俾美食蒙蔽佐双眼? 试吓戒荤沐浴可重拾心智? ~~呵呵,讲笑遮,唔好激气啊  发表于 2012-1-17 09:40

经验值

系德政南个边吧,呢间店好旺下,不过味道真系好重下罗。

味道系便甜,要自己加d热水,沟翻淡佢~
梁山魂

高 二

经验值

艺术就真系麻麻~睇吾明~哈哈哈`~~

只怕系俾美食蒙蔽佐双眼?
试吓戒荤沐浴可重拾心智?
~~呵呵,讲笑遮,唔好激气啊

ms_lose  如果要我食斋我真系顶吾顺的~一日两日可以~但坚持,就算拉~^_^~  发表于 2012-1-17 09:55

经验值

只怕系俾美食蒙蔽佐双眼?
试吓戒荤沐浴可重拾心智?
~~呵呵,讲笑遮,唔好激气啊 ...

如果要我食斋我真系顶吾顺的~一日两日可以~但坚持,就算拉~^_^~

sanhun  嗯嗯,系呢个传说中滴2012年里,支持你囤积多些脂肪,以应对可能发生既危机。  发表于 2012-1-17 16:49
宛宛妈妈  我都系甘话,我系食肉兽  发表于 2012-1-17 12:05
六六

博 士

经验值
BB生日

如果要我食斋我真系顶吾顺的~一日两日可以~但坚持,就算拉~^_^~

我都系甘话,我系食肉兽

ms_lose  所以节食减肥对我系冇用的~哈哈哈~  发表于 2012-1-17 15:47

经验值

两个人,半只都够噶了~重点 ...

睇落有少少干,係咪后来要放水落去再放金针菇呀?PS:原来楼主係学生?!

ms_lose  其实吾干噶~又好多汁,加上佢会另外配多碗汁比迩, 放金针菇系因为太肚饿,所以放住落佢吸味道,可以食 我系学生  发表于 2012-1-17 15:48
柚子茶

大 专

经验值
系米以前的“满口福”啊?水鸭煲好好味的。

经验值

我都系甘话,我系食肉兽

所以节食减肥对我系冇用的~哈哈哈~

经验值

睇落有少少干,係咪后来要放水落去再放金针菇呀?PS:原来楼主係学生?! ...

其实吾干噶~又好多汁,加上佢会另外配多碗汁比迩,
放金针菇系因为太肚饿,所以放住落佢吸味道,可以食
我系学生

经验值

柚子茶 发表于 2012-1-17 14:53
系米以前的“满口福”啊?水鸭煲好好味的。

对!我见有人话之前系迩讲果个名
发财不信神

大 本

经验值
好想食D螺

ms_lose  依个螺炒得好食,朋友系出边买入去食的~几多钱就吾知了~  发表于 2012-1-17 17:49
梁山魂

高 二

经验值

嗯嗯,系呢个传说中滴2012年里,支持你囤积多些脂肪,以应对可能发生既危机。

ms_lose  吓!!不要这么恐怖嘛~哈哈哈~  发表于 2012-1-17 17:50
ms_lose  吓!!不要这么恐怖嘛~哈哈哈~  发表于 2012-1-17 17:50

经验值

好想食D螺

依个螺炒得好食,朋友系出边买入去食的~几多钱就吾知了~
‹ 上一主题|下一主题
【新年】朋友聚会之乐满福
快速回复

回帖后跳转到最后一页

广东省通信管理局互联网清理整顿 增值电信业务经营许可证:粤B2-20220217粤ICP备09174648号粤网安备案号:4406043011754公安机关备案号:44010602000095 Copyright 2004-2024 盛成科技 All Right Reserved版权所有    版权保护投诉指引

互联网药品信息服务资格证书 电子营业执照 网络文化经营许可证粤网文[2016]7051-1702号

违法和不良信息/涉未成年人有害信息举报电话:020-85505893/18122325185 举报邮箱:kf@mama.cn 涉未成年人有害信息举报专区 中国互联网不良信息举报中心
网络内容从业人员违法违规行为举报:kf@mama.cn 开发者:广州盛成妈妈网络科技股份有限公司 应用版本:11.12.0 应用涉及权限APP隐私协议

回顶部