‹ 上一主题|下一主题 go 回复: 57 | 浏览: 12551 |倒序浏览 | 字体: tT
小猪猪

版主

经验值
BB生日

爆料达人 美食品鉴官 资深旅游玩家

• 妈妈网轻聊
      给生活加点料

• 妈妈网孕育
      就是好用

holdImg
    • 广州妈妈网
      广州妈妈网,更懂广州妈妈

广州妈妈网二维码
楼主
发表于 2013-7-11 00:42 |只看该作者 | 最新帖子 | 查看作者所有帖子 | 发短消息 | 加为好友 | 字体大小: tT

上次介绍大家去荔新公路里面嘅烧排骨,竟然收左皮!话污染环境,唔俾开。
唯有再次去稳烧排骨、烧鸡啦。
我地响广园东转出新塘,去到太平洋工业园路口转入去,过红绿灯,按指示牌入去新世界花园,继续向前,沿着广深高速桥底入去,大概2公里左右,路边有指示牌,东洲农庄。不过我地都走错少少,去到高速桥底尽头,点知系污水处理厂,无路行,调头出来100米再认证看看路边指示牌先去到。其实朋友讲点解餐厅开响西洲,叫东洲农庄,不过我都唔明。

今天中午再去食,今次食湿肥嘅,5个人2斤,烧鸡一只,食完打包2斤今晚俾大叔食!个人喜欢湿嘅,如果去可以讲要干身定湿肥,干身感觉“鞋”少少!我中意肥少少,肉滑DD

kitty770927  无车点去?  发表于 2013-7-15 13:33
小猪猪

版主

经验值
BB生日

有人带着去埋菜,我地等食就得啦。
老板送烧鸡一只,我地叫3斤烧排骨。呢度嘅烧排骨好像35定38蚊,不过同上次间味道风格完全唔一样。呢度嘅烧排骨稍微干身D,唔觉得肥腻,而且有少少孜然粉,特别野味。但系中意湿肥嘅人就话麻麻地,我就中意呢种,食多几条都唔会腻

小猪猪

版主

经验值
BB生日

唔记得讲 如果大家去中午最好早少少,坐房有空调,大厅无空调好鬼热嘅。外面有个大鱼塘,不过老板话未租到来玩,听过第日免费钓鱼,唔知真定假,哈哈哈
小猪猪

版主

经验值
BB生日

跟着上来酸菜仔煮鲫鱼。呢个酸菜仔又系水“绿”酸菜仔,哗,个个争住食,好好食。下次一定要双份酸菜仔先得。

小猪猪

版主

经验值
BB生日

油渣炒菜芯 大排档形式嘅餐厅蒦气够,炒出来同屋企自己炒唔一样,食落真系唔同嘅。油渣最后俾我食晒,过多两年想食都唔得咯,咩都高,得个看啦!
小猪猪

版主

经验值
BB生日

食到鬼甘饱,老板又话送猪肠粉俾我朋友,有得食唔好晒,打包。
不过奇怪系,粉系冻嘅,唔系广州、HK食法蒸热,朋友讲天冷先系蒸热食,天气热冻食好。

moyan2010  这么热还敢吃烧排骨佩服!  发表于 2013-7-16 21:07
开心肥师奶

白银长老

经验值
BB生日
烧排骨正啊~~~~~~~

经验值
长老介绍真正点

经验值
路过支持顶下先
小猪猪

版主

经验值
BB生日

回复 RYANTAN 的帖子

呢间店嘅烧得稍微干身 无甘肥腻

小猪猪

版主

经验值
BB生日

回复 011000339 的帖子

谢谢支持
小猪猪

版主

经验值
BB生日

回复 123679 的帖子

多谢支持
文仔

硕 士

经验值
晚饭时间看到好肚饿
小猪猪

版主

经验值
BB生日

回复 delpiero2000 的帖子

明天可能又去食咯

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

经验值
俺都中意湿肥

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

经验值
BB生日
好介绍啊。。。

经验值
好!收藏得闲去试下

经验值
BB生日

得闲去试下,就住系凤凰城哈
超级八货

硕 士

经验值
BB生日
楼主,可不可以给一个导航可以给的地址呀~~中意吃排骨。不过更中意吃湿肥的
小猪猪

版主

经验值
BB生日

回复 风中BB 的帖子

今天中午去了,吃了湿肥的。2斤5个人吃,还打包2斤回家今晚继续
‹ 上一主题|下一主题
【盛夏食游】+最近新发现新塘靓烧排骨----唔肥腻 有孜然粉香味 ...
快速回复

回帖后跳转到最后一页

广东省通信管理局互联网清理整顿 增值电信业务经营许可证:粤B2-20220217粤ICP备09174648号粤网安备案号:4406043011754公安机关备案号:44010602000095 Copyright 2004-2024 盛成科技 All Right Reserved版权所有    版权保护投诉指引

互联网药品信息服务资格证书 电子营业执照 网络文化经营许可证粤网文[2016]7051-1702号

违法和不良信息/涉未成年人有害信息举报电话:020-85505893/18122325185 举报邮箱:kf@mama.cn 涉未成年人有害信息举报专区 中国互联网不良信息举报中心
网络内容从业人员违法违规行为举报:kf@mama.cn 开发者:广州盛成妈妈网络科技股份有限公司 应用版本:11.12.0 应用涉及权限APP隐私协议

回顶部