‹ 上一主题|下一主题 go 回复: 35 | 浏览: 4903 |倒序浏览 | 字体: tT
手机看此贴
  • 微信扫一扫 手机看此贴
  • 好内容 随时分享到朋友圈

[ 海珠美食 ]

【大排档】东晓南地道の湛江白切配沙姜...

乐乐妈咪

高 三

经验值
BB生日
    • 妈妈网轻聊
      给生活加点料

• 妈妈网孕育
      就是好用

holdImg
    • 广州妈妈网
      广州妈妈网,更懂广州妈妈

广州妈妈网二维码
楼主
发表于 2012-7-27 11:39 |只看该作者 | 最新帖子 | 查看作者所有帖子 | 发短消息 | 加为好友 | 字体大小: tT
講起湛江白切,想必大家首先會念到既系:白切雞!!!

不過Little書我今日點既系:白切鵝!!!     

白切雞就經常食喇...白切鵝味道又如何呢?

看圖說話... 哈哈!!!

白切鵝既皮夠曬滑,D肉嚼起身比較雞有嚼勁!!!

配上我最愛既沙姜鼓油,更是美味極了!!!

郭小敏0929  我中意食鸡多过食鹅啊,鹅肉好韧的~鸡肉嫩好多,哈哈~  发表于 2012-7-27 12:20
乐乐妈咪

高 三

经验值
BB生日

跟住落來既系白切豬肚!!!

又脆又滑....   口感相當唔錯...

最緊要系,距豬肚上邊好似淋咗層芝麻油!!!+香脆既花生...    有脆又滑不但止,仲超香添!!!

大敏  依个正喔  发表于 2012-7-27 12:43
郭小敏0929  哇,呢碟够晒香,够晒吸引啊~好在准备落班去食饭姐~  发表于 2012-7-27 12:21
乐乐妈咪

高 三

经验值
BB生日

為咗照顧我呢個 孕媽媽  ,點咗條魚!!!

呢度既魚系段斤稱...     

老公話簡咗條最生猛既...

哈哈... 果然 D 肉夠曬新鮮 有彈性!!!

郭小敏0929  呢个老公嫁得过啊,甘照顾你~条鱼睇落好滑溜吖,正!  发表于 2012-7-27 12:22
乐乐妈咪

高 三

经验值
BB生日

Last.就系青菜喇!!!

簡單既莧菜煲!!!

经验值

講起湛江白切,想必大家首先會念到既系:白切雞!!!

不過Little書我今日點既系:白切鵝!!!     

我中意食鸡多过食鹅啊,鹅肉好韧的~鸡肉嫩好多,哈哈~

Little書  嗯... 各有特色... 只要有沙姜做配料... 我都钟意!!!哈哈!!!  发表于 2012-7-28 11:19

经验值

哇,呢碟够晒香,够晒吸引啊~好在准备落班去食饭姐~

Little書  系啊... 个猪肚真系唔错... 又脆又香 加埋D花生仲正!!!  发表于 2012-7-28 11:20

经验值

為咗照顧我呢個 孕媽媽  ,點咗條魚!!!

呢度既魚系段斤稱...     

呢个老公嫁得过啊,甘照顾你~条鱼睇落好滑溜吖,正!

Little書  哈哈... 嗯嗯... 平时距系屋企就懒虫一条... 出街等距尽下责 威下啦!... 哈哈...  发表于 2012-7-28 11:21
宝宝

青铜长老

经验值

依个正喔
宝宝

青铜长老

经验值
白切鸡点砂姜鼓油,我超爱!
鹅 我就麻麻了

Little書  只要系沙姜做配料,..我都钟意!哈哈~~~  发表于 2012-7-28 11:22
希希妈妈

学 士

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

经验值
BB生日
呵呵~~都系中意鱼同猪肚~

大 专

经验值
BB生日
白切鸡好吃点,鹅喜欢“吹”,台山那种做法好吃

CHLIHZ3  恩平都是炊鹅,不过就重口味点!  发表于 2012-7-28 12:19
Little書  “吹”? 即系点啊?... 未食过... 得闲分享下!!!  发表于 2012-7-28 11:22

经验值
BB生日
不错 帮顶的

Little書  哈哈... 多谢G持!!!  发表于 2012-7-28 11:23

无地址啊?

Little書  系东晓南 福特4S店附近!!!  发表于 2012-7-28 11:24

经验值
地址呢?

Little書  具体地址我唔知点讲... 因为我对海珠区唔系好熟悉... 反正系 系东晓南 福特4S店附近!!!  发表于 2012-7-28 11:25
乐乐妈咪

高 三

经验值
BB生日

我中意食鸡多过食鹅啊,鹅肉好韧的~鸡肉嫩好多,哈哈~

嗯... 各有特色... 只要有沙姜做配料... 我都钟意!!!哈哈!!!

郭小敏0929  沙姜够晒香口啊~  发表于 2012-7-30 10:32
乐乐妈咪

高 三

经验值
BB生日

哇,呢碟够晒香,够晒吸引啊~好在准备落班去食饭姐~

系啊... 个猪肚真系唔错... 又脆又香   加埋D花生仲正!!!

郭小敏0929  下次去试试先得~  发表于 2012-7-30 10:32
乐乐妈咪

高 三

经验值
BB生日

呢个老公嫁得过啊,甘照顾你~条鱼睇落好滑溜吖,正!

哈哈...  嗯嗯...   平时距系屋企就懒虫一条... 出街等距尽下责  威下啦!... 哈哈...

郭小敏0929  哈哈,晒命啊~  发表于 2012-7-30 10:33
乐乐妈咪

高 三

经验值
BB生日

白切鸡点砂姜鼓油,我超爱!
鹅 我就麻麻了

只要系沙姜做配料,..我都钟意!哈哈~~~
乐乐妈咪

高 三

经验值
BB生日

白切鸡好吃点,鹅喜欢“吹”,台山那种做法好吃

“吹”? 即系点啊?... 未食过... 得闲分享下!!!
乐乐妈咪

高 三

经验值
BB生日

不错 帮顶的

哈哈... 多谢G持!!!
‹ 上一主题|下一主题
【大排档】东晓南地道の湛江白切配沙姜...
快速回复

回帖后跳转到最后一页

广东省通信管理局互联网清理整顿 增值电信业务经营许可证:粤B2-20220217粤ICP备09174648号粤网安备案号:4406043011754公安机关备案号:44010602000095 Copyright 2004-2024 盛成科技 All Right Reserved版权所有    版权保护投诉指引

互联网药品信息服务资格证书 电子营业执照 网络文化经营许可证粤网文[2016]7051-1702号

违法和不良信息/涉未成年人有害信息举报电话:020-85505893/18122325185 举报邮箱:kf@mama.cn 涉未成年人有害信息举报专区 中国互联网不良信息举报中心
网络内容从业人员违法违规行为举报:kf@mama.cn 开发者:广州盛成妈妈网络科技股份有限公司 应用版本:11.12.0 应用涉及权限APP隐私协议

回顶部